Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Стебельська Христина, користувач 1ua
Христина Стебельська
Тема: Моя школа

Пам\'ятаю слова моїх вчителів:
- Невдачі роблять нас сильнішими. Перемагати можна тільки тоді, коли знаєш, що таке поразки. Людина, яка аналізує свої помилки стає ОСОБИСТІСТЮ. 
Мої вчителі вчили нас бути ІНТЕЛІГЕНТНИМИ та МИЛОСЕРДНИМИ. Вони плекали в нас відчуття внутрішньої СВОБОДИ!

ПОРЯДНІСТЬ.  Класний керівник  Світлана Петрівна казала, якщо ти щось обіцяєш - маєш виконати. Так буде чесно. Але вище чесності є порядність. Можна діяти чесно, але трохи хитрувато. Тому категорія ПОРЯДНІСТЬ вища за ЧЕСНІСТЬ.

ТЕРПІННЯ.  Вчитель української мови та літератури Михайло Якович делікатно привчав до терпіння. Бо як інакше завершити розпочату справу, якщо емоцій забагато.

- Христю, не будь залежна від настрою інших людей, - казав метр Слова. Правду казав.

МИЛОСЕРДЯ.  Світ навколо цинічний. Мої вчителі  звертали  мою увагу на деталі життя: приблудного кота треба нагодувати, голубку з перебитим крилом - полікувати, купити хліба старенькому вчителю-пенсіонеру, позичене  віддати якнайшвидше...

ІНІЦІАТИВА.  Мою невсипущу ініціативу вчителі заоохочували. Я одночасно  розпочинала декілька справ і не всі завершувала. Я досі не позбулася цієї вади. Але, найперше, мене хвалили за зроблене. Щоб те, що вивчила, могла пристосувати до реального життя. Я пишиюся тим, що не стала теоретиком-мудрагелем. Звичайно, я не все вмію та знаю, але Я МОЖУ ВСЕ!

ПОВАГА.  Вчителі навчили мене поважати ВЕЛИКИХ.  ЛЮДЕЙ! ОСОБИСТОСТІ! ТАЛАНТИ!

А не людей, які виходять із великих машин. Цю різницю треба вміти бачити.

ВІРА.  Незважаючи на часи атеїзму  шкільного життя, вчителі не забороняли мені ВІРИТИ. Я знаю, що таке подвійне життя вчителя: зранку - політінформація, а ввечері вдома - молитва. Дуже добре знаю, бо моя мама Дарія  - теж  вчитель.

Я вірю в ДОБРОТУ ЛЮДЕЙ!

Я віддана ІДЕАЛУ ПОРЯДНОСТІ!

Якщо Ви цінуєте ВНУТРІШНЮ СВОБОДУ душі - я ваш друг!

       Вдячна найкращій школі на світі у м.Івано-Франківську, №2 - Христина СТЕБЕЛЬСЬКА, автор і ведуча Першого Національного, народна артистка України.


 

http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>http://1ua.com.ua/sm...\'>

2 серпня 2009


1




  Закрити  
  Закрити